veronica@val-tranad.se +46 70 749 53 83
  • HemStartsida
  • BloggMängder av inspiration
  • TjänsterAllt detta gör vi
    • Väl-Tränad
    • Vältränad
    • Coachning
    • Föreläsningar
      • Kroppsspråkets betydelse i kommunikation
      • Virus eller Vi-rus
      • Mental träning för lyckade resultat
      • Motivation till motion
    • Sorgebearbetning
    • Virus eller Vi-rus
  • Om OssVilka vi är
  • KontaktKontakta oss

Blogg

Senaste nytt & inspiration
2 Comments

60 år – ett magiskt steg i livet!

30 maj 2018
Veronica Fransén

Yes! Jag har fyllt 60 år och är frisk, stark och mår riktigt jäkla bra!

Jag har alltid satt upp olika livsmål och framför allt hur jag vill må, känna, uppleva mig själv och vart jag vill vara i livet vad det gäller arbete, vänner/relationer och min hälsa! Dessa mål tittar jag ännu mer på när jag närmar mig att fylla jämt. Vill jag nå dom, så måste jag se över min livsstil. Vi har ju alla både bra och mindre bra vanor. Min livsstil hjälper mig att det inte ska bli så svårt, men det kan hända saker som man inte räknar med!

Jag hade lite olika mål inför 60 och nummer 1 var att vara smärtfri.

Jag hade redan höger fot som smärtade rejält p.g.a. hallux valgus och jag hade svårt att använda skor, även träningsskor. Jag blev också väldigt trött i min ländrygg av olika anledningar. Jag har dessutom en hel del atros i flera leder, framför allt knän och höft. Atros är inget som blir ”bättre” men man kan träna för att det ska vara mindre smärtsamt. Det finns också lite produkter som jag har tagit, som också hjälpt till med smärtlindring. Till största del har det varit naturprodukter så som msm pulver, nyponpulver, gurkmeja och magnesium.

Foten bestämde jag mig att operera och det gjorde jag redan i slutet av 2015. Läkning gick perfekt och jag kom ganska snabbt tillbaka, vilket innebar att jag kunde komma igång med lite mer ”seriös” träning.

I december 2016 gick min mamma bort och jag vakar över henne de sista dygnen, vilket innebar att jag låg i en dålig säng och jag drog på mig en utbuktande disk. Sorg, dålig sömn och en dålig säng kan leda till förödande konsekvenser. Jag fick inte bara en fruktansvärd smärta, utan min balans försvann på höger sida.

Förra året, 2017 börjar jag inse att jag bara har ca 1 år på mig att komma till ett smärtfritt läge. Det går väldigt långsamt med läkning av ryggen och jag börjar tappa hoppet om jag ska vara på den ”plats” jag vill vara till maj 2018. Det var ständiga besök hos sjukgymnasten och andra sjukhusbesök, t ex spincenter mfl. Men till slut vänder det! Rehabträning och en stark vilja att lyckas börjar visa resultat!

I slutet av 2017 börjar känna mig riktigt stark och är helt säker på att jag ska nå mina mål! Min relation är bra och jag känner mig trygg och glad, trots att andra saker har varit lite jobbiga.

I början av januari kommer nästa dråpslag. En fin relation tar slut. Dessutom måste jag ta bort mina hundar, som nått en så hög ålder att dom inte längre klarar sig. Det blev för mycket sorg och jag hamnar efter ett tag på akuten med akut tarmficksinflammation. Jag tror att det blev lite dåligt med matintag, vilket påverkade magen och det fick sina konsekvenser. Någon vecka med flytande föda…och sen lite mer undersökningar med fler fasta dagar. Vikten rasar lite till.

Samtidigt, har det hänt en massa positiva saker, gällande arbete och nya samarbeten som ger mig energi. Relationer har bearbetas och fin kommunikation med nära och kära har återupprättats. Jag börjar hitta balans mellan jobb och fritid och jag ligger dessutom bra till med träningen och har lyckats få upp både kondition och styrka. Jag börjar må bra igen! Fokuserar på rätt saker, gör meditationsövningar och ser positiva målbilder.

Livet har alla dessa ”up´s and down´s” och det är inte alltid lätt att hitta motivation och energi att ta sig igenom. Jag tror det viktigaste är att man har en målbild om vad man vill känna och vara. Samtidigt är det viktigt att leva i nuet, även om det är smärtsamt ibland. Man ska kanske inte alltid söka sig till andra platser – fly undan smärta och sorg utan att lyssna in vad det är jag faktiskt behöver.

Nu är jag 60 och i stora hela helt smärtfri! Jag mår fantastiskt både fysiskt och psykiskt och är så tacksam för livet. Jag är övertygad om att vi bara får ett jordeliv i den kroppen vi har fått och den måste vi vara rädda om! Att hitta vanor som är gynnsamma för vår kropp och själ är viktigt. Att öppna ett ”Hälsokonto” – där du helt enkelt investerar lite tid för fysisk aktivitet, såväl som mental träning är en nödvändighet idag. Vårt stillasittande liv och inaktiva samhälle börjar bli en livsfara! Framför allt med tanke på att vi kommer att leva så mycket längre (om vi inte drabbas av en svår/dödlig sjukdom). Dessvärre lever vi kanske längre p.g.a. mediciner och kirurgiska ingrepp!? Så vill inte jag se resten av mitt liv. Jag vill använda mina pensionspengar till resor och nöjen och inte till sjukdom. Jag hoppas att jag kommer att få möjlighet till det!

Lägga liv till åren! Gör något som gör dig gott och njut av sommaren och livet!

 

 

 

 

4 Comments

Gränslandet – att leva som äldre men inte som gammal

22 mar 2018
Veronica Fransén

GRÄNSLANDET 50-65 ÅR!

Jag brukar prata om att leva i gränslandet. Tiden mellan 50 och 65, då vi är för unga för att kallas gamla och för gamla för att kallas unga! Vi ska fortfarande vara produktiva, effektiva, hänga med i den snabba förändringen i samhället och samtidigt händer det massa sakar i kroppen! Det är en utmaning och en ganska intressant sådan!

När jag läste åldrandets psykologi under min studietid på Högskolan i Örebro och utbildade mig till socionom, fick jag ett helt nytt perspektiv på mitt liv. Jag insåg (då 25 år gammal) att om jag fick vara frisk och leva tills jag uppnådde en hög ålder så behövde jag förbereda mig för det och bestämma HUR jag ville leva mitt liv. Inte sen utan NU, vid unga år! Just då kan man uppleva att man är odödlig och har massor med tid på sig. Vanor är svåra att bryta och det kanske är ännu svårare att börja med en ny? Jag bestämde mig för att jag skulle bo i en frisk kropp, som förhoppningsvis slapp en massa sjukdomstillstånd och därför beslutade jag tre saker:

1. Att se till att alltid ha regelbunden träning i livet för ett ökat fysiskt och psykiskt välbefinnande.

2. Att äta en kost som är gynnsam för kroppen och som ger mig ökad energi, bättre immunförsvar, viktbalans och att den är näringsrik.

3. Att se möjligheter istället för att se problem. Ha ett positivt tankesätt helt enkelt!

Många tänker säkert – men va tråkigt! Inte alls! Så länge du tränar och äter BRA mat, så kan man äta det som är lite onyttigare, men inte varje dag! Jag både njuter av mat och dryck och när jag äter och dricker extra gott, så är det också extra njutningsfullt! Det skulle vara tråkigt om det var julafton varje dag. Det är som att köra för fort. Man blir fartblind! Att känna tacksamhet och känna att något är speciellt, är extra festligt.

Idag, när jag nu snart ska fylla 60 år, så tycker jag att jag har lyckats ganska bra med detta. Det känns som dom där åren från 25 till 60 har gått väldigt fort och ibland slår det mig hur kort tid vi faktiskt har att leva. Därför är det viktig att göra just det! LEVA! Att lägga liv till åren. Att investera i sin hälsa, är i min värld, viktigare än att pensionsspara. För om du inte har ett ”hälsokonto” utan bara ett pensionskonto – då kanske du får använda pengarna till sjukdom när du blir äldre. Hur kul är det!?

Ser fram emot vår och sommar och att lägga mer liv till åren!

0 Comment

Friskt jobbat – en bok med sunt innehåll

05 mar 2018
Veronica Fransén

När man läst en bra bok, tycker jag att man ska berätta det för andra så andra också kan läsa den. Den här boken är bra! I alla fall om man är intresserad av personalfrågor och strävar efter att få sin personal att må bra.

Frisk jobbat tar upp många områden som påverkar hur vi har det på våra arbetsplatser och hur vi kan komma till rätta med sånt som inte är bra. Allt från ledarskap och hur man kan motivera sin personal, till hur man kan hjälpa en medarbetare med förebyggande sjukpenning, istället för sjukskrivning.

Ninni Länsberg som är författare till boken har en spännande bakgrund som handbollspelare och pastor och vidareutbildad inom rehabilitering. Hon skriver på ett sätt som gör dessa ämnen lätta att ta till sig och med konkreta tips och vägledning som hjälp till förbättringar.

Är du intresserad av att skapa en hållbar arbetsplats, rekommenderar jag dig att läsa denna bok. Här hittar du många kloka ord om en vad som är viktigt att ta tag i för att få till en frisk och god arbetsplats.

Jag har fått med mig massor av bra tips och vinklingar på hur jag kan bygga in Ninnis kunskap i mitt eget koncept ”Virus eller Vi-rus”

Det jag gjorde när jag läst boken var att ringa upp Ninni och tacka för en bra bok och frågade om jag fick skriva om den. Det fick jag! Läs den!

1 Comment

Återhämtning på SPA

05 mar 2018
Veronica Fransén

Att unna sig ett par dagar på SPA och gå omkring en hel dag i badrock och tofflar är lyx! Att få njuta av varma bad, relaxroom, bastubad och en uppvärmd utomhuspool när det är strålande sol och minusgrader ute. Det är något som får mig att känna en enorm tacksamhet till vad vi har och har möjlighet att göra.

Torsdag checkade jag in på Steam Hotel i Västerås och fick uppleva 2 magiska dagar tillsammans med en kär gammal väninna, en vänskap som varat sedan många år tillbaka. Att bara få vara tillsammans och prata om allt som har med livet att göra. Eller bara vara tyst…vilket var lite svårare då det runnit mycket vatten under broarna sedan vi sågs! Men det var LYX!

Återhämtning behöver vi alla och det kan vara att bara stanna hemma och göra ingenting. Det behöver inte vara något som nödvändigtvis innebär att man åker bort på semester, eller som jag nu åkte iväg på spa. Men byta miljö är inte dumt! Att komma bort från invanda mönster och måsten. Men det kan vara något annat som man aktivt avsätter tid för i vardagen. T ex lyssna till lugn musik och fokuserar på andningen, eller ta en promenad i skogen och lyssna på alla ljud där ute.

Att lägga ifrån sig mobilen kan vara en bra start på en början att träna sig i återhämtning. Det är många som är beroende av mobilen! Jag kan själv känna mig ”lite naken” när jag inte har den med mig och det kan stressa mig! Träna dig på att inte alltid ha den med dig. Du kan lyssna och läsa av den senare! Jag lovar – det går!

Idag ökar den psykiska ohälsan enormt och det går dessutom ner i åldrarna. Psykisk ohälsa används som ett sammanfattande begrepp över tillstånd så som oro, nedstämdhet och andra allvarliga psykiska tillstånd. Man har obalans i sin vardag och det påverkar vårt totala välbefinnande och leder till en känsla av att inte duga och räcka till. Tillstånd som i längden leder till stresstillstånd och påverkar våra kroppars fysiskt. Läs mer http://www.kunskapsguiden.se/psykiatri/Teman/psykisk-ohalsa-hos-barn-unga/Sidor/Vad-ar-psykisk-ohalsa.aspx

Fysisk träning är otroligt effektivt för att hantera stress och tillstånd som oro och nedstämdhet. Dock är det kanske så att man inte känner att man har energi till att ta tag i just träning. Själv förespråkar jag att få in två träningspass/vecka och däremellan 30 minuters vardagsmotion varje dag, t ex promenader. Men om man ska börja med någon typ av förändring, så kan det vara bra att byta miljö och varför då inte unna sig en spa upplevelse om man har möjlighet!?

Jag kan varmt rekommendera en bra spa upplevelse och det fick jag på detta fantastiska hotell! Jag känner mig full av energi och ska ta tillvara på den nu!

Önskar alla en fin vecka!

5 Comments

Sorg – min egen.

21 feb 2018
Veronica Fransén

Det har varit ett tag sedan jag skrev i bloggen och det har funnits olika orsaker till det. Jag, liksom alla andra, möter både medgång och motgångar i livet och det sistnämnde har verkligen drabbat mig det senaste året. Jag har gått igenom en separation samt tagit bort mina hundar som nådde en hög ålder. Både dessa förluster utlöste en enorm sorg och det slutade på akuten, där jag landade med buksmärtor och höga infektionsvärden! Tarmvecksinflammation! Troligtvis hade jag slarvat med maten, inte ätit så mycket då aptiten försvann och gått lite på ”tomgång”. Efter en vecka på flytande föda är jag bra igen, men jag fick mig en rejäl tankeställare.

Sorg och stress leder till så många olika fysiska tillstånd och det är resultatet när vi försöker lägga på locket! Sorg måste få ventileras och vara ett lika naturligt tillstånd som glädje! Jag vet allt det här, men när jag drabbas själv så försöker jag visa mig stark och gå vidare för snabbt. Det är jobbigt att känna psykisk smärta, men det går att hantera! Du måste bara våga att aktivt hantera den!

När man drabbas av motgångar och som i mitt fall nu, förluster som orsakar sorg, så måste man få ge sig tid till att identifiera vad som hänt och sedan börja reflektera. Det tar tid och det tar i allra högsta grad mycket energi. Sorg är en stark känsla och det tar stor plats i ens liv och ska så göra. Det viktigaste är att man aktivt hanterar sina förluster, både för att kunna beskriva sina känslor och tankar, göra ett avslut och få tillbaka energi, för att sedan kunna gå vidare. Jag kanske inte riktigt är där ännu, men en bra bit på väg.

Som utbildad handledare i sorg så har jag fördelen att veta hur jag ska gå till väga, men det i sig gör det inte lättare. Oavsett om jag vet hur sorgebearbetning går till, så måste jag göra jobbet! Jag måste skriva mitt relationsprogram, skriva mitt brev, tacka och förlåta och göra mitt avsked. Sedan ska det läsas upp för någon (mina klienter gör det hos mig) och tack och lov så har institutet för sorgebearbetning återträffar för oss handledare! Där får jag tillfälle att läsa mitt brev och göra ett avslut.

Under en period av sorgen, oftast i början, så ägnar sig många åt tillfälliga energifrigörande beteenden. Det kan vara att träna mer, shoppa, använda alkohol, sex m m. Det är ett sätt att ”fly” sina känslor och sin sorg. Jag är inte bättre jag, utan jag tränar gärna mer än jag redan gör. Vissa beteenden är mindre skadliga än andra, men fortfarande lite destruktivt. Att komma tillbaka i balans är så klart viktigt och det gör man genom att aktivt hantera sina förluster.

Nu har det gått en period och jag kan känna hur energin kommer tillbaka. Jag märker också att jag har fått tillbaka självkänslan som t o m blir starkare och jag har fått mer trygghet i det jag gör, både privat och i mitt arbete. Att växa som vuxen är en resa – en spännande sådan med både glädje och sorg. Vi ska alla gå igenom ålderstrappan och möta livets glädjeämnen och förluster. Jag fortsätter min resa och är tacksam för den kärlek jag fått uppleva och dela.

Tack för alla fina år Sixten och Enzo!

0 Comment

Ny samarbetspartner

17 nov 2017
Veronica Fransén

Att vara entreprenör och egen företagare kan vara väldigt ensamt och ganska tråkigt. Jag har under många år känt att jag vill arbeta i ett sammanhang med andra där jag kan skapa och utveckla idéer till färdiga tjänster. Det har dock inte varit helt lätt att hitta någon som kompletterar och drar åt samma håll som jag själv. Det var då en tidigare kollega dök upp och polletten trillade ner och allt blev glasklart!

Låt mig få presentera Jan Jacobsson! Vi har under många år jobbat tillsammans på Sports Club, som sedan blev SATS. Jag presenterar honom så här:

”Janne har under hela sitt yrkesliv arbetat med service, försäljning och ledarskap i olika roller.
Under de senaste 15 åren har han fokuserat på att utveckla andra och hjälpa dem att nå sin fulla potential. Han hjälper också småföretag med att strukturera om deras verksamhet för att få den mer lönsam. Han har också fungerat som ett bollplank för en rad olika VD´ar under en längre period.
Janne har under de senaste åren ofta hjälpt till med att starta interna utbildningsakademier för flera olika företag.
Under åren har över 5000 deltagare slitit, skrattat och kämpat sig igenom hans utbildningar. Han får ofta omdömet från deltagare: ”Tuff, träffsäker med mycket humor”. Han har självklart egen erfarenhet av allt han utbildar i.”

Vi har många gemensamma nämnare och jag ser fram emot vad vi kan åstadkomma tillsammans. Jannes positiva personlighet kommer att smitta av sig på mig och helt säkert på våra deltagare i framtiden!

0 Comment

Det ”duktiga” folket och mental ohälsa

17 okt 2017
Veronica Fransén

Stress, stress, stress! Det går inte en dag då jag inte hör ordet stress i något sammanhang OCH det är sedan länge ett ord som det ligger så mycket bakom. Ändå ökar problemet och fler och fler blir sjukskrivna för utbrändhet och utmattning och den mentala ohälsan ökar. Frågan är hur många ”offer” till som ska skördas innan vi vaknar till och ser problemet som den stora, kanske politiska fråga det är!?

Jag brukar själv ta upp i mina föreläsningar där stress berörs, att vi är lite fredsskadade i detta land. När vi tittar på stresskonnen och ser vad som händer ju längre ner vi kommer i konen, så är det bara ”jaget” kvar. Vi är överlevare! Fokus på Vi-känsla och uppgift försvinner vid extrem stress, då vi blir helt fokuserade på att överleva.

Men här i Sverige har vi inte upplevt den livshotande känslan vad det gäller att överleva ett krig, då vi inte har haft krig på över 200 år. Däremot krigar vi i ”prestationskriget” – vem som är duktigast och levererar bäst! Tjäna pengar och konsumera! Visa upp sig och få ”gilla” på facebook och instagram. Krav, krav, krav…. och ingen återhämtning.

Dessutom rör vi oss vi för lite, så kroppen får inte den endorfinkickar vi behöver och lustcentrat inte den belöning som gör att vi känner oss lyckliga. Ja, det är inte bara en sak som bidrar till problemet stress och psykisk ohälsa utan fler! Det är viktigt att vi inte bara uppmärksammar problemet, utan att vi förebygger det!

Jag tycker Bob Hansson beskriver det bra i sin artikel: https://kurera.se/bob-hansson-storsta-hotet-mot-ett-friskt-samhalle-ar-var-egen-duktighet

Här är också några tips om hur du kan hantera stress: https://kurera.se/kureras-basta-tips-for-att-motverka-stress/

 

1 Comment

Vi-rus på jobbet!

19 sep 2017
Veronica Fransén

Har ni vi-rus på jobbet! Eller har ni virus?

Jag myntade begreppet ”virus eller vi-rus på jobbet”och syftar då till om vi smittar varandra med skitsnack. Miljöer där vi talar mer om varandra än med varandra. Skitsnacksviruset är en otäck bacill som kan skapa psykisk ohälsa och leda både till en ovilja att gå till jobbet och psykiskt lidande. Det kan även leda till återkommande sjukskrivningar med frånvaro OCH till sjuknärvaro! Dvs, man är på jobbet men känner sig inte bra, är ofokuserad och presterar inte som man borde.

Är det ett känsligt ämne? Ja, det skulle jag vilja påstå och framför allt brukar det vara så att ledningen har svårt att hantera problemen. Ledningen kan också vara problemet och då är det ännu svårare att skapa ett vi-rus.

För att nysta upp vad som kan vara orsaken till virus på jobbet, är det viktigt att man pratar och lyssnar in vad alla har för syn på det som sker. Det är här problemet kommer in. Ingen vill säga till ledningen vad som är fel och framför allt om det är ledningen som är problemet. Det kan vara ett problem som pågått länge och ibland får jag höra ”att det sitter i väggarna”! Nej – det sitter inte i väggarna! Väggarna snackar inte, det gör vi människor. Det är vi som skapar den rådande stämningen. Här kan det vara smart att ta in någon utifrån som hjälper företaget att lösa en infekterad miljö inifrån organisationen.

Nu menar jag inte att det måste vara någon eller några som sprider skitsnack, bara för att! Det kan vara ren frustration, p g a otydliga mål och värderingar i företaget. Missförstånd om vart man är på väg och VAD man ska göra och sedan HUR man ska göra, för att nå företagets mål. Otydliga roller i företaget om vem som gör vad och bristande kommunikation, är en annan orsak. Det finns oftast anledningar till varför det pratas om varandra och lyckligtvis finns det också lösningar!

Genom att jobba med att tydliggöra målen och se över organisationen, så har man tagit ett första steg. Är detta redan tydligt, är det viktigt att se över företagets värderingar och att dom efterlevs. Framför allt är det viktigt att se över kommunikation och samarbetet.

Många säger att dom inte har tid för att jobba med detta. Men har man råd att låta bli!? Att fira framgångar är roligare än att ha virus!

 

0 Comment

Grubbla eller leva?

10 sep 2017
Veronica Fransén

Går du och grubblar över saker i livet och känner att det tar en massa energi. Känner du stress som hindrar dig från att leva det liv du vill leva? Då är du säkert inte ensam!

Efter sommaren, som jag upplevt som en lång och skön återhämtningsperiod, är jag nu tillbaka i  den s k ”verkligheten”. Vi lever väl i verkligheten varje dag, men nu är det tillbaka i vardagsrutiner. Jobb, skolor, måsten etc. För alla kanske sommaren inte varit en bra period och det kan göra att hösten känns tung. Jag har träffat flera vänner som känner sig otillräckliga, vet inte om dom vill jobba kvar på sin nuvarande arbetsplats. Någon är osäker på ett långvarigt förhållande och om det verkligen ska fortsätta eller om det är dags att separera?

Under mina egna år som jag levt mitt liv, så har självklart varit med om massor med glädjeämnen och svårigheter, som gjort att jag känt mig både lycklig och vilsen i livet. Samtidigt har jag i min yrkesroll som både chef och coach, träffat massor med människor som upplevt liknande händelser. Det är vid sådana stunder i livet, som man behöver någon som lyssnar och coachar en vidare.  Det är lätt att hamna i grubblerier, som kan leda till sömnlöshet och ohälsa med psykiskt lidande som resultat !

Jag har själv hittat metoder och verktyg som har hjälpt mig att ta mig vidare när hjärnan varit full av grubblerier. En av dessa metoder är ACT – acceptance and commitment therapy. Det handlar i väldigt korta drag om att antingen acceptera sin situation och hitta förhållningssätt som gör att jag kan leva med den. Eller att jag väljer att göra en förändring. Som sagt, väldigt korta drag.

Vill du veta mer om metoden, så kan jag rekommendera en bok som heter ”Sluta grubbla, börja leva!” Det finns en hel del litteratur där man kan fördjupa sig i ämnet. Men det är självklart inte lätt att hjälpa sig själv. Jag föreslår att man kontaktar en coach eller terapeut. Det kan vara svårt att ta det första steget, men det kan också vara det som tar dig vidare!

Vill du veta mer om hur ett coachingsamtal går till, är du välkommen att höra av dig! Om coachning inte är det rätta verktyget, kan du få hjälp med att söka dig vidare till det som känns rätt för dig.

 

 

123456

Kategorier

  • Coachning och Motivation
  • egen träning
  • Föreläsningar och uppdrag
  • resor
  • SSK coachning och mental träning
  • Teamutveckling
  • TIps
  • Uncategorized
  • Vältränad 50+
  • Vardagsnews

Senaste inläggen

  • 60 år – ett magiskt steg i livet! 2018/05/30
  • Gränslandet – att leva som äldre men inte som gammal 2018/03/22
  • Friskt jobbat – en bok med sunt innehåll 2018/03/05
  • Återhämtning på SPA 2018/03/05
  • Sorg – min egen. 2018/02/21

Kontaktinformation

Telefon: +46 70 749 53 83

Epost: veronica@val-tranad.se

  1. Namn *
    * Skriv in ditt namn
  2. Epost *
    * Skriv en giltig epostadress
  3. Meddelande *
    * Skriv ett meddelande

Tack till Solna Fotostudio för fint samarbete. Solna Fotostudio

Sök

Senaste inläggen

60 år - ett magiskt steg i livet!

30 maj 2018

Gränslandet - att leva som äldre men inte som gammal

22 mar 2018

Friskt jobbat - en bok med sunt innehåll

05 mar 2018

Återhämtning på SPA

05 mar 2018
Copyright © 2013 Veronica Fransén - Foton av Tomas Hansson