Vältränad

Grunden till ett gott välbefinnande, psykiskt och fysiskt, är kost, motion och vila.

Idag lever vi i ett samhälle där vi har byggt bort mycket av vår vardagsmotion. Genom att vi använder rulltrappor och hissar istället för att ta trappan. Vi använder bilen mycket mer än tidigare, t o m för korta ärenden där vi skulle kunna cykla eller gå. Vi köper en robot som dammsuger och en som klipper gräsmattan. Vi har idag elektriska apparater som ska underlätta i vardagen, allt för att spara tid. Dessvärre har denna vardagsmotion som vi hade tidigare, blivit utbytt till inaktivitet, så som TVtittande, dataanvändande och i värsta fall och i många fall, också ett stillasittande jobb.

Samtidigt med detta så har vi en stor tillgång till föda! Våra matbutiker blir fler och fler och större och större. Snabbmatskedjorna blir också allt mer vanliga och vill man hitta något snabbt att äta, är det inte ett problem. Frågan är bara hur näringsriktig kost vi får i oss och hur mycket vi behöver i förhållande till hur mycket vi rör på oss.

Om vi hittar en balans i vår kost och rör på oss på ett sätt att vi underhåller våra kroppar och ser till att dom håller i vardagen, då kommer vi också tillrätta med övervikt och andra relaterade sjukdomar, så som diabetes 2, för högt blodtryck, för högt kolesterolvärde, hjärt- och kärlsjukdomar, benskörhet och även cancer.

Vilken nivå du vill ta din träning till, bestämmer du själv! Som personlig tränare, massör och coach hjälper vi dig att nå dina mål! Hos oss blir du vältränad för livet!

Vi får bara en kropp att leva i – var rädd om den!

Hitta balans i vardagen

Idag pratar vi också mycket om att hitta balans i tillvaron. Det är kanske inte så lätt, när vi har en massa påtryckningar och krav utifrån, egna och andras förväntningar på vad vi ska prestera. Utöver det så har vi ett informationssamhälle som öser ut ny information om allt från nyheter, vad vi ska köpa, bära, äta och inte minst hur vi ska träna för att hålla oss friska och leva ett hälsosamt liv. Det är inte så konstigt att det framkallar stress.

Målet med att hantera stress i vardagen är att hitta en bra balans mellan de krav som ställs och det man själv klarar av att göra. Om man lyckas hålla den jämvikten även under krävande perioder har man ett bra skydd mot stress.

Hos oss på Väl-tränad så hjälper vi dig med din träning, både vad det gäller fysisk träning och mental träning.

Hos oss blir du vältränad utifrån dina egna uppsatta mål!

Din träning kan börja redan idag! Varför vänta?

Kontakta Oss